بادام زمینی یکی از بهترین منابع تولید الیاف گیاهی است. این گیاه معمولا در مناطق گرم و مرطوب رشد میکند. همه ساله حجم بالایی از این محصول برای تولید روغن و کره مورد استفاده قرار میگیرد و می تواند به عنوان منبع عظیمی برای تولید الیاف باشد.
ساختار شیمیایی الیاف بادام زمینی:
الیاف بادام زمینی دارای سطح مقطع گرد، سطح طولی خط دار و نرم است. بررسی ها نشان میدهد استحکام کششی آن ها نیز 8-12 کیلوگرم بر متر مربع است و در 250 درجه سانتی گراد بدون ذوب شدن میسوزد و خاکستر ایجاد میکند، این الیاف در سدیم هیپوکلریت و سدیم کلریت نیز تخریب میشود. این الیاف شباهت زیادی به الیاف پشم دارد اما مانند آن نمدی نمیشود و در برابر رطوبت هم حسیاسیت بیشتری نسبت به پشم دارد.
پنج مرحله ی اصلی تولید الیاف بادام زمینی:
- استخراج روغن بادام زمینی از آن
- استخراج پروتئین
- آماده سازی محلول ریسندگی
- تولید الیاف
- تکمیل
استخراج روغن:
جهت خارج کردن روغن از بادام زمینی ها، آن ها را به وسیله ی ماشین های مخصوص می فشارند و در نهایت با هگزان شسته میشود.
استخراج پروتئین:
در مرحله ی بعد به منظور خارج کردن کامل حلال ها، بادام هایی که روغن آن ها استخراج شده را تحت پایین در معرض بخار قرار می دهند. سپس سرد، جداسازی، وزن و بسته بندی می شوند. فرآیند جداسازی پروتیئن از آن ها از طریق حل کردن آن ها در کاستیک سودا تهیه میشود.