الیاف بادام زمینی

الیاف بادام زمینی

بادام زمینی یکی از بهترین منابع تولید الیاف گیاهی است. این گیاه معمولا در مناطق گرم و مرطوب رشد میکند. همه ساله حجم بالایی از این محصول برای تولید روغن و کره مورد استفاده قرار میگیرد و می تواند به عنوان منبع عظیمی برای تولید الیاف باشد.

ساختار شیمیایی الیاف بادام زمینی:

الیاف بادام زمینی دارای سطح مقطع گرد، سطح طولی خط دار و نرم است. بررسی ها نشان میدهد استحکام کششی آن ها نیز 8-12 کیلوگرم بر متر مربع است و در 250 درجه سانتی گراد بدون ذوب شدن میسوزد و خاکستر ایجاد میکند، این الیاف در سدیم هیپوکلریت و سدیم کلریت نیز تخریب میشود. این الیاف شباهت زیادی به الیاف پشم دارد اما مانند آن نمدی نمیشود و در برابر رطوبت هم حسیاسیت بیشتری نسبت به پشم دارد.

پنج مرحله ی اصلی تولید الیاف بادام زمینی:

  • استخراج روغن بادام زمینی از آن
  • استخراج پروتئین
  • آماده سازی محلول ریسندگی
  • تولید الیاف
  • تکمیل

استخراج روغن:

جهت خارج کردن روغن از بادام زمینی ها، آن ها را به وسیله ی ماشین های مخصوص می فشارند و در نهایت با هگزان شسته میشود.

استخراج پروتئین:

در مرحله ی بعد به منظور خارج کردن کامل حلال ها، بادام هایی که روغن آن ها استخراج شده را تحت پایین در معرض بخار قرار می دهند. سپس سرد، جداسازی، وزن و بسته بندی می شوند. فرآیند جداسازی پروتیئن از آن ها از طریق حل کردن آن ها در کاستیک سودا تهیه میشود.

 

لینک کوتاه

فهرست مطالب

نمایشگاه نساجی اصفهان

پانزدهمین نمایشگاه بین المللی نساجی اصفهان 4 تا 7 خرداد 1402

کتاب تحلیل بازار پنبه

کتاب پتبه بازار نخ و الیاف ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *