الیاف شیشه

الیاف شیشه

الیاف شیشه

برخلاف سایر مواد پلیمری که از ساختمانی زنجیره ای برخوردارند شیشه از ساختمان شبکه ای برخوردار می باشد با وجود این مقاومت شیشه ای بسیار زیاد حدودا” دو برابر مقاومت و استحکام دیگر الیاف غیر فلزی است.شیشه ی مذاب به صورت رشته هایی نخی شکل رشته رشته می شود الیاف شیشه الیاف ظریف و خمش پذیری هستند که از شیشه ساخته میشوند.الیاف شیشه (glass fiber) تارهای بسیار باریك از جنس شیشه با قطر ثابت و طول نامحدود می باشد. الیاف شیشه با قطری از 5 تا 25 میكرون تولید می گردد. از نظر ساختاری تفاوت الیاف شیشه با پشم شیشه (glass wool) در این است كه قطر تارها در پشم شیشه غیر یكنواخت و طول آن محدود است. همچنین در پروسه تولید پشم شیشه به خاطر تفاوت در نوع سرد شدن، ساختمان شیشه شكننده است و پشم شیشه را با هم متفاوت می سازد به طوریكه از الیاف شیشه در بالا بردن مقاومت كششی و تقویت كامپوزیتها استفاده میگردد ولی پشم شیشه را به عنوان عایق حرارتی مورد استفاده قرار می دهند. البته استفاده از الیاف شیشه به عنوان عایق حرارتی نیز رواج دارد. از الیاف شیشه دربسیاری از محصولات پلاستیكی به عنوان عامل تقویت كننده استفاده می شود. مواد كامپوزیتی كه تحت عنوان (Glass- Reinforced Plastics(GRP شناخته می شوند، ازموارد مصرفی معروف الیاف شیشه می باشد. الیاف شیشه ای كه امروزه می شناسیم، در سال 1938 توسط شركت اونزكورنینگ به شكل انبوه تولید شد.

خواص الیاف شیشه از جمله مقاومت كششی، مدول یانگ و ماندگاری شیمیایی مستقیماً از روی الیاف اندازه گیری می شود. خواص دیگر مانند ثابت دی الكتریك ضریب اتلاف مقاومت دی الكتریك، مقاومت حجم/ سطح و انبساط حرارتی از توده های انباشته نمونه آنیل شده به دست می آید. خواصی از جمله چگالی و ضریب شكست در هر دو حالت اندازه گیری می شود.

کاربرد:

  • برای مصارف الکتریکی
  • بدنه هواپیما
  • تهیه ی خمیر قالبگیری
  • پارچه های ضد آتش

 تركیبات شیمیایی الیاف شیشه

تفاوت تركیبات شیمیایی در انواع شیشه ناشی از تفاوت در مواد خام اولیه می باشد. این نوسانات شیمیایی تغییر قابل توجهی در خواص شیمیایی و فیزیكی انواع شیشه ایجاد میكند.

 انواع الیاف شیشه

A-Glass شیشه های سودا- آهك- سیلیكات : در جایی كاربرد دارند كه مقاومت، ماندگاری و مقاومت الكتریكی خوب موردنیاز نمی باشند.
C-Glass شیشه های كلسیم- بروسیلیكات : به علت پایداری شیمیایی در محیط های خورنده اسیدی استفاده می گردند.
D-Glass شیشه های بوروسیلیكات با ثابت دی الكتریك پایین جهت كاربردهای الكتریكی استفاده میگردند.
E-Glass شیشه های آلومینا- كلسیم- بروسیلیكات باحداكثر درصد وزنی قلیایی 2%، برای مصارف عمومی و مقاومت الكتریكی بالا مورد نیاز می باشد.
ECR Glass شیشه های كلسیم آلومینا سیلیكات با حداكثر درصد وزنی قلیایی 2%، برای مقاومت الكتریكی و مقاومت در برابر خوردگی در محیط های اسیدی مطلوب می باشد.
AR-Glass شیشه های قلیایی پایدار كه از زیر كنیوم سیلیكات ساخته می شود و در لایه های سیمانی در بتن كاربرد دارد.
R-Glass شیشه های كلسیم- آلومینو سیلیكات كه برای تقویت و افزایش مقاومت و مقاومت در برابر خوردگی اسید بکار می رود.
S-2 Glass شیشه های منیزیوم- آلومینو سیلیكات : كه در تقویت سازه های كامپوزیتی كه نیاز به استحکام است استفاده می شود .
High silicaشیشه هایی با درصد بالای 90 درصد sio2: پایداری در دماهای خیلی بالا و مقاومت در برابر اسید حس می شود بکار می رود.

سایت ایران­ یارن مفتخر است که یاری دهنده شما در امر خرید و فروش نخ و الیاف و سایر منسوجات باشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و جدیدترین قیمت های نخ و الیاف با ما در ارتباط باشید.

خرید و فروش انواع

بازار نخ و الیاف ایران

لینک کوتاه

https://iranyarn.ir/c/dmpo

بازار نخ و الیاف ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *