آشنایی با نخ ویسکوز

تاریخچه نخ ویسکوز :

ﺗﻬﯿﻪ اﻟﯿﺎف وﯾﺴﮑﻮز ﺗﻮﺳﻂ دو ﺷﯿﻤﯿﺪان در ﺳﺎل ۱۸۹۱ ﮐﺸﻒ و در ﺳﺎل ۱۸۹۲ ﺛﺒﺖ شد. وﻟﯽ بخاطر اﺳﺘﺤﮑﺎم ﮐﻢ اﯾﻦ اﻟﯿﺎف ﻣﺪت ﻫﺎ ﻃﻮل ﮐﺸﯿﺪ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﺗﺠﺎری وارد بازار شود.

الیاف ویسکوز الیافی می باشد که پایه طبیعی دارد و مانند پنبه و لینن دارای ماهیت گیاهی(سلولزی) است.

ویسکوز ریون از سلولز طبیعی مثل چوب یا لینتر پنبه که حاوی 87-98 درصد آلفا-سلولز است، بعنوان ماده اولیه می باشد. پس از شستشو ماده اولیه با قلیایی جوشان و سفیدگری آن توسط سدیم هیپوکلریت محلول قابل ریسیدن است .

فقط تفاوت الیاف ویسکوز(ریون) با پنبه و لینن این است که این الیاف ویسکوز(ریون) مثل کاغذ تبدیل چوب درختان به خمیر است و پس از آن طی یک فرایند محصول نهایی که همان کاغذاست تولید می شود ؛ این الیاف هم همین طور است.

از آنجا که تولید این الیاف به دست بشر است به آن الیاف “بشر ساخته” میگویند. ولی بدانید الیافی مثل نایلون و پلی استر هم ساخت دست است ولی از نوع کاملا مصنوعی (پایه این الیاف مشتق شده از مواد نفتی)

ویژگی پارچه های تولید شده از الیاف ویسکوز ریون:

  • دارای جذب رطوبت نسبتا بالا(در برخی موارد تا ۵۰% بیشتر از پنبه)
  • خاصیت تنفس خوب
  • راحتی بسیار قابل قبول
  • رنگپذیری
  • پایین بودن خاصیت ایجاد الکتریسیته ساکن
  • مقاومت خوب در برابر گوله گوله شدن(در اصلاع ایرانی،‌تُل تُل شدن)

روش تولید:

ﮐﻠﯿﻪ ﻣﺤﺼﻮﻻت ﻃﺒﯿﻌﯽ ﮐﻪ دارای ﺳﻠﻮﻟﺰ هستند ﺑﺮای ﺗﻬﯿﻪ اﯾﻦ اﻟﯿﺎف خوب می باشد. اغلب از اﻟﻮار درﺧﺘﺎن، ﺗﻔﺎﻟﻪ ﻧﯿﺸﮑﺮ، ﮐﺎه ﺑﺮﻧﺞ و ﮔﻨﺪم هستند و اﯾﻦ ﻣﻮاد ﻃﯽ ﻣﺮاﺣﻞ ﻣﺨﺘﻠﻔﯽ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﺧﻤﯿﺮ ﺧﺎﺻﯽ ﮐﻪ درﺻﺪ ﻧﺎﺧﺎﻟﺼﯽ آن محدود است در ﻣﯽ آﯾﻨﺪ و بعد از ﻋﺒﻮر از رﺷﺘﻪ ﺳﺎز و اﺳﺘﺨﺮ اﻧﻌﻘﺎد به الیاف تبدیل میشوند.

کاربرد:

 بخاطر اﺳﺘﺤﮑﺎم ﮐﻢ اﻟﯿﺎف وﯾﺴﮑﻮز اﻏﻠﺐ ﺑﺮای ﻣﻠﺤﻔﻪ، روﻣﯿﺰی، ﻟﺒﺎس زﻧﺎﻧﻪ و ﻣﺮداﻧﻪ، زﯾﺮ ﭘﻮش و ﻟﺒﺎس ورزﺷﯽ کاربرد دارد.

خواص الیاف ویسکوز:

خواص الیاف ویسکوز اﺳﺘﺤﮑﺎم اﯾﻦ اﻟﯿﺎف ﺑﺎ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﺻﻮرت ﮔﺮﻓﺘﻪ بهتر شده و ﺑﺮ ﺧﻼف ﭘﻨﺒﻪ ﺑﺎ ﺟﺬب رﻃﻮﺑﺖ اﺳﺘﺤﮑﺎﻣﺶ کم شده اﻟﺒﺘﻪ اﯾﻦ ﺧﺎﺻﯿﺖ ﻣﯿﺰان ﺟﺬب رﻃﻮﺑﺖ و رﻧﮕﭙﺬﯾﺮي ﺑﯿﺸﺘﺮي را ممکن کرده است.

درﺣﺎﻟﺖ اﺳﺘﺎﻧﺪارد ویسکوز % 12 دارای ﺟﺬب رﻃﻮﺑﺖ می باشد ولی ﭘﻨﺒﻪ % 8 دارای ﺟﺬب رﻃﻮﺑﺖ است .

ﺧﺎﺻﯿﺖ ارﺗﺠﺎﻋﯽ وﯾﺴﮑﻮز از ﭘﻨﺒﻪ ﮐﻤﺘﺮ می باشد پس ﭼﺮوك ﭘﺬﯾﺮي بیشتری را داراست . ولی ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﺻﺎف ﺑﻮدن ﺳﻄﺢ اﻟﯿﺎف وﯾﺴﮑﻮز ﺧﺸﻨﺪه ﺗﺮ از ﭘﻨﺒﻪ است وﻟﯽ آب ﺟﻮش اﯾﻦ درﺧﺸﻨﺪﮔﯽ را از بین میبرد.

این اﻟﯿﺎف ﺗﺎ 150 درﺟﻪ ﺳﺎﻧﺘﯿﮕﺮاد ﺣﺮارت ﻣﻘﺎوﻣﺖ دارد ولی به مرور در برابر نور آفتاب تغییر رنگ میدهد.

ﻫﻤﺎﻧﻨﺪ ﭘﻨﺒﻪ اﺳﯿﺪﻫﺎ ، باعث تخریب وﯾﺴﮑﻮز می شود وﻟﯽ ﻣﻘﺎوﻣﺖ وﯾﺴﮑﻮز در ﺑﺮاﺑﺮ ﻗﻠﯿﺎ و ﺳﻮد خیلی بالا است و نسبت به پنبه خیلی بهتر است .

چون ﮐﻪ اﻟﯿﺎﻓﯽ ﮐﻪ ﺑﺎ روش ﻫﺎي ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣ ﯽﺷﻮﻧﺪ ﻓﺮ و ﻣﻮج و ﭼﯿﻦ به خود نمیگیرد و ﺑﺎﯾﺪ شبیه اﻟﯿﺎف ﻃﺒﯿﻌﯽ ساخته شود اصولا اﯾﻦ اﻟﯿﺎف را ﺑﻪ کمک روش ﻫﺎي ﻣﺨﺘﻠﻒ ﭼﯿﻦ دار ﻣ ﯽﮐﻨﻨﺪ تا شبیه الیاف طبیعی گردد. وﯾﺴﮑﻮز را هم ﺑﻪ روش ﻫﺎي ﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ ﯾﺎ ﻣﮑﺎﻧﯿﮑﯽ ﭼﯿﻦ دار می کنند.

جهت مشاهده لیست قیمت این نخ و تماس با کارشناس فروش به این صفحه قیمت نخ ویسکوز مراجعه فرمایید.

خرید و فروش انواع

بازار نخ و الیاف ایران

لینک کوتاه

https://iranyarn.ir/c/eybx

بازار نخ و الیاف ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *